Detail

Undgå ubudne gæster i varebilen

Indbrud i varebiler rammer i stigende grad håndværkere, servicefolk og installatører. Derfor igangsatte Håndværksrådet sammen med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for nylig en kampagne mod indbrud i gulpladebiler. Hos Sortimo, der er Europas førende leverandør af varebilindretning, har man taget konsekvensen og tilbyder i samarbejde med sikkerhedsfirmaet Howeni Eurosafe sikringsløsninger til varebiler.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er risikoen for indbrud i bilen større, end for at den bliver stjålet. Alene i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds er antallet af varebiltyverier steget med 76 pct. på to år, og flere forsikringsselskaber melder om en stigende tendens til, at håndværkeres varebiler udsættes for indbrud. Særligt gulpladebiler er i farezonen på grund af varerummets ofte værdifulde gods, og stadig flere håndværkere, servicefolk og installatører oplever, at deres dyre værktøj og kostbare udstyr forsvinder i løbet af natten pga. langfingrede gæster i varebilen.

Dyrere gods tiltrækker tyve
- Det er som regel det lidt dyrere specialværktøj, el-værktøj samt dyrt elektronisk udstyr, der bliver stjålet, udtaler politikommissær Flemming Hartmann fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse. Sammen med Håndværksrådet har politikredsen for nylig igangsat en kampagne, som skal mindske antallet af tyverier i varebilen.

Hos Sortimo, der er Europas førende leverandør af indretning til varebiler, hilser man et øget fokus på sikring af håndværkerens gods, når han er på farten, velkomment. Ifølge salgschef Marc Troels-Smith er gulpladebiler nemlig blevet et oplagt mål for indbrudstyve – ikke mindst fordi godset bliver stadigt dyrere.

- Mange håndværkere, som f.eks. elinstallatører, kører rundt med specialværktøjer for op mod en mio. kr., og tyvene slipper ofte afsted med kostbart udstyr, iPads mv. for hundredtusindvis af kroner. Derudover koster et indbrud også i nedetid på varebilen, som ofte skal en tur forbi mekanikeren for at få låse, ruder m.m. repareret. Det kan derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis tyven først får adgang. Samtidig er det ikke usædvanligt, at et firma i løbet af samme nat oplever indbrud i samtlige varebiler, fortæller han.

Husk sikkerheden
For at hjælpe varebilbrugere med at undgå ubudne gæster har Sortimo gennem længere tid samarbejdet med Howeni Eurosafe. Virksomheden, der er specialiseret i sikring af værdigenstande, mærker tydeligt den kedelige tendens, som ifølge chief sales officer Kim Walbom dog kan minimeres ved hjælp af en række forholdsregler.

-Jo længere tid tyven skal bruge på at få adgang til varebilen, jo bedre er det. Du kommer derfor langt ved at sørge for, at den er ordentligt aflåst, når du forlader den. Du bør samtidig være opmærksom på, hvor og hvordan du parkerer, da det kan have indflydelse på, om tyven vil gå efter netop din varebil, fortæller han.
Hos Sortimo og Howeni Eurosafe tilslutter man sig Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis budskab om at mærke værktøjet med firmanavn og telefonnummer. Derudover anbefaler Marc Troels-Smith, at mærkningen kombineres med f.eks. et gitter eller andre fysiske, mekaniske eller elektroniske sikringsløsninger.

- Du kan med fordel installere et sikkerhedsgitter på din bagdør, bagsmæk og skydedør, som kan hindre indtrængen. Et andet tiltag kan være ekstra låsesystemer, forstærkede ruder eller alarm med rumføler. For maksimal sikkerhed kan du supplere med indvendig sikring som f.eks. låsesystemer i skuffer og skabe, i tilfælde af at tyven alligevel får adgang, siger han og fortsætter:

- En ny og effektiv løsning til at sikre dyrebare genstande såsom Laptop, iPad mv. er vores sikkerhedsboks. Boksen – også kaldet Safe RFID – kan rumme adskillige medarbejderes værdigenstande og integreres nemt i samtlige af vores reolsystemer. Teknologien bag åbningssystemet, det såkaldte RFID (radio-frequency identification), muliggør hurtig åbning, ligesom nøglen også kan programmeres med en transponder, så du kan sikre flere bokse på samme tid.

For yderligere information, kontakt:
Michael Pettersson | Adm. direktør, Sortimo A/S | T +45 2085 3406 |
E-mail: mpettersson@sortimo.dk

For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt:
Anja Pedersen | Seniorrådgiver, Perfekta PR | T +45 3131 4852 | E-mail: anja@perfektapr.dk

 

 

Undgå ubudne gæster i varebilen
Undgå ubudne gæster i varebilen

FLERE INFORMATIONER

Læs mere!