Detail

Kreativ varebilindretning gør dyrelægebesøg til en leg

Nyt dyrlægekoncept på fire hjul gør det lettere for kæledyrsejere at få tid til dyrlægebesøg. Fleksibilitet og convenience kendetegner konceptet, der tager dyrlægeklinikken til et helt nyt niveau med skræddersyede løsninger og udstyr i topklasse.

Drømmen om et rullende dyrehospital er nu blevet til virkelighed for de to dyrlæger Mie Uhre og Julie Vinding. Sammen har de startet Den Mobile Dyreklinik og indrettet en varebil, så den rummer alt fra tandrøntgen, iltapparat og mikroskop til blodprøveapparat og ultralydsscanner. Alt sammen til glæde for kæledyrsejere, der i en presset hverdag ikke har tid til en tur hos dyrlægen.
- Vi har opbygget bilen, så den følger de samme principper som i en stationær klinik. Det betyder, at vi kan tilbyde de samme ydelser som en almindelig dyrlægeklinik bortset fra, at det er os, der kommer til kunderne og ikke omvendt, siger Julie Vinding.

Større fleksibilitet til kæledyrsejere
Den Mobile Dyreklinik er efter sigende den første af sin slags i Danmark, for selvom der findes andre mobile dyrlæger, findes der ikke andre med et dyrehospital på fire hjul. Derfor kan de to dyrlæger tilbyde mere end bare en rutineundersøgelse af kæledyrene. Med bilens avancerede indretning og udstyr, kan de også foretage behandlinger, operationer og teste blodprøver direkte i bilen.

- Det giver vores kunder en enormt stor frihed og fleksibilitet, at vi kan gøre det hele på deres hjemmeadresse. Vi tror, at den her convenience-løsning appellerer til rigtig mange mennesker, der skal have hverdagen til at hænge sammen. Så det er ikke kun til kæledyrsejere uden kørekort, men også til ældre eller travle familier, der gerne vil have mere kvalitetsfamilietid, forklarer Mie Uhre.

Plads til at realisere drømmen
For at realisere drømmen om en dyreklinik på fire hjul har de to dyrlæger siden i sommer arbejdet på at få bilen indrettet og gjort klar til både hund, kat, kanin og hvad danskerne ellers har af kæledyr. De har kun lige taget hul på deres første kunder, men er indtil videre meget tilfredse med de skræddersyede løsninger fra varebilindretningsfirmaet Sortimo.

Løsningerne har gjort det muligt at få plads til både udstyr og opbevaring. I samarbejde med Sortimos håndværkere har Den Mobile Dyreklinik derfor fået indrettet bilen, så den passer med de ønsker og behov en moderne dyrlæge har.

- Det har været udfordrende at få alle vores ønsker omsat til konkrete løsninger, men håndværkerne på Sortimos værksted har været gode til at komme med nogle anderledes idéer. De har reddet mange af de ting, der kunne være gået galt, slår Julie Vinding fast.

Skræddersyede løsninger
En af de mere kreative løsninger fra Sortimo-værkstedet består af indbyggede kattebure, som er lavet ved at splitte almindelige kattebure ad og tilpasse dem til bilen. Men der er også fundet en løsning til strømforsyning, ligesom Sortimo Globelyst reolsystem holder orden i tingene, så hverdagen kan foregå uden gnidninger for de to dyrlæger.

Nu glæder Den Mobile Dyreklinik sig til at rykke ud til kunder og kæledyr på Sjælland og i hovedstadsområdet.

- Vi har lagt rigtigt mange kræfter i det her projekt, så vi håber selvfølgelig, at det bliver en succes, lyder det enstemmigt fra Mie Uhre og Julie Vinding. De to dyrlæger kender hinanden fra dyrlægestudiet, som de begge blev færdige med i 2014.

Kreativ varebilindretning gør dyrelægebesøg til en leg

FLERE INFORMATIONER

Læs mere!