Detail

Intelligent indretning forvandler varebil til mobilt hospital

Specialindrettede varebiler er ikke kun forbeholdt VVS’ere, elektrikere, skorstensfejere og andre håndværkere. I Hørsholm Hestepraksis er også dyrlægerne kommet med på vognen: Her fungerer klinikkens nye varebil som rullende hospital med alt fra scanningsudstyr til medicin i varerummet. Dyrlægerne kan derfor foretage det meste ude hos kunderne i dyrenes vante miljø.

Praktiske og driftssikre varebiler, der specialindrettes til at kunne understøtte helt fagspecifikke arbejdsopgaver, tiltrækker i dag en bred vifte af virksomheder ud over håndværksfirmaer. Et aktuelt eksempel er Hørsholm Hestepraksis i Nordsjælland: Her har klinikkens ni dyrlæger for nylig investeret i en varebil med professionel indretning fra Sortimo, der er Europas førende leverandør af mobile transportsystemer. Og det er der en ganske særlig grund til, fortæller dyrlæge Sarah Krasnik fra klinikken:

- Vi er specialiserede i heste, og her er det en kæmpe fordel både for dyrene og kunderne, at vi så vidt muligt kan foretage undersøgelser, prøver, mindre operationer osv. i dyrenes vante miljø. Det er tidskrævende, besværligt og kan være dyrt at transportere en hest, især hvis den er syg, så det giver rigtig god mening, at vi som dyrlæger er så mobile som muligt.

Skal være forberedt på alt hjemmefra
Hørsholm Hestepraksis har fået indrettet varebilen, som i daglig tale kaldes ’akut-ambulancen’, med det fleksible og crashtestede indretningssystem Globelyst fra Sortimo. Materialerne er en kombination af højstyrkestål, aluminium og robuste kunststofmaterialer, og indretningen er udført med lange udtræksskuffer, dobbeltbund og tilbehør, der er udvalgt efter klinikkens transportbehov.

Der er på den måde skabt plads til sikker opbevaring af alt fra røntgen- og scanningsudstyr til medicin og tandrensningsudstyr. Skuffe- og hyldesystemet sørger for, at alt har sin rette plads og derudover er tilstrækkeligt sikret under kørslen. Det gør det nemt at holde orden og danne sig et overblik over varerummet, forklarer Sarah Krasnik:

- Varebilen fungerer så godt, som den gør, fordi vi hjemmefra hurtigt kan pakke varerummet, så vi er forberedte på stort set alt, når vi ankommer ude hos kunden. I mange tilfælde kan vi jo ikke være sikre på, hvad vi kommer ud til. Hun fortsætter:

- Samtidig er tiden ofte en afgørende faktor i vores arbejde. Derfor er det vigtigt, at bilen fungerer effektivt som rullende hospital, uden at vi skal bruge unødig tid på at lede efter tingene eller forgæves forsøge at finde plads til dem i varerummet.

Sparer vigtige minutter i akutte situationer
Derudover har varebilen – en ny Ford Transit Custom – den fordel, at den nemmere forcerer kuperet terræn, grusstier og marker end de personbiler, som de fleste dyrlæger stadig kører rundt i. Det gør, at dyrlægerne i Hørsholm Hestepraksis kan køre helt op til kundernes heste, uanset om de står på græs eller befinder sig i stalden.

- Også dét kan spare vigtige minutter i akutte situationer, understreger Sarah Krasnik. Hun suppleres af adm. direktør Michael Pettersson fra Sortimo, som fortæller, at netop den sparede tid ofte spiller afgørende ind i kundernes valg af indretningsløsning:

- Vi oplever i stigende grad, at virksomhederne efterspørger intelligente indretningsløsninger, der hjælper dem til at arbejde mere effektivt og optimere tidsforbruget i løbet af arbejdsdagen. Det gælder, uanset om kunden har et VVS-firma, er elektriker, skorstensfejer eller eksempelvis dyrlæge. Derfor er tidsfaktoren ofte en af de parametre, som vi starter med at se på, når vi rådgiver kunderne.

På baggrund af de gode erfaringer med den nye ’akut-ambulance’ har man i Hørsholm Hestepraksis i øvrigt planer om at investere i yderligere specialindrettede varebiler inden for nærmeste fremtid.

For yderligere information, kontakt:
Michael Pettersson | Adm. direktør, Sortimo A/S | T +45 43 55 22 22 |
E-mail: mpettersson@sortimo.dk

For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt:
Anja Pedersen | Seniorrådgiver, Perfekta PR | T +45 3131 4852 | E-mail: anja@perfektapr.dk

Intelligent indretning forvandler varebil til mobilt hospital

FLERE INFORMATIONER

Læs mere!