Detail

Gør varebilen til dit rullende kontor

En effektiv og sikker arbejdsdag bag rattet starter bl.a. med en ryddelig førerkabine, så løse genstande og papirer ikke rasler rundt under kørslen. Derfor har Sortimo udviklet et mobilkontor til opbevaring af alt fra løse papirer til arbejdstelefon, og som dermed sikrer en pæn og ordentlig førerkabine uden løse genstande.

Mange installatører, servicefolk og andre faggrupper tilbringer en stor del af arbejdsugen bag rattet i varebilen, og det stiller høje arbejdsmiljømæssige krav til indretningen af førerkabinen.  Her er det bl.a. vigtigt, at førersædet indstilles korrekt, og at man sikrer ergonomiske rækkeafstande.

Løse genstande udgør en stor sikkerhedsrisiko
En af de arbejdsmiljømæssige faktorer, der imidlertid ikke må overses, stammer fra løse genstande som fx møtrikker, nøgler, mobiltelefonen, iPad’en eller værktøj, der ligger under forruden eller på passagersædet. 

De udgør nemlig en stor sikkerhedsrisiko, hvis de på grund af hårde opbremsninger, undvigemanøvrer eller havarier pludselig flyver rundt. Derfor anbefaler Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros, at man undgår løse genstande, ligesom man i øvrigt bør undgå at have snavset arbejdstøj eller handsker liggende, som kan forurene førerkabinen. 

Svært at få plads til alt i handskerummet
Hos Sortimo, der er en af Europas førende leverandører af professionel bilindretning, oplever man ofte, at virksomhederne har stort fokus på sikkerheden og mulighederne for at holde nem orden på tingene, når det gælder indretningen af varerummet.

Til gengæld er der ikke altid den samme opmærksomhed på førerkabinen, og hvordan man sikkert og effektivt kan opbevare alt fra løse papirer til arbejdstelefonen under kørslen. Det fortæller adm. direktør Michael Pettersson fra Sortimo:

- Mange håndværkere bruger fx førerkabinen som et slags mobilt kontor, når de har været hos en kunde, og det betyder, at de ofte har både mapper og en laptop eller iPad med sig. Det kan jo godt være svært at få det hele til at være i handskerummet, så mange ender med at have det liggende på passagersædet, hvis det er der, der er plads.  

Rod kan sende det forkerte signal
Sortimo har selv udviklet en løsning til opbevaring i førerkabinen, som kan monteres eller afmonteres på under et minut på et ledigt passagersæde og bl.a. har plads til papirer, vandflasker og en laptop.

Men ifølge Michael Pettersson er det ofte mere udsigten til en pæn og ryddelig førerkabine, end det er de rent sikkerhedsmæssige aspekter ved at undgå løse genstande, der trækker ved Sortimos mobilkontor:

- Varebilen er som regel det første, som vores kunders kunder møder, og rod kan sende et forkert signal om kvaliteten af det arbejde, de kan forvente. Omvendt gør en rengjort førerkabine, hvor der holdes orden og er styr på tingene, et godt førstehåndsindtryk, slutter han af. 

FLERE INFORMATIONER

Læs mere!